ГоловнаПолітика

Луценко розповів про життя в колонії

Екс-міністр готовий відсидіти термін від дзвінка до дзвінка.

Луценко розповів про життя в колонії
Фото: www.radiosvoboda.org

Екс-міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко розповів про умови перебування в колонії і про нещодавній інцидент із винесенням йому попередження.

Лист Луценка із Менської колонії оприлюднено на сайті "Народної самооборони".

Порівняно з СІЗО, пише Луценко, в таборі значно кращі умови: "Замість бетонного мішка камери на 9 кв. метрів, заповненої віковим смородом і цілодобовим собачим гавкотом, тут - цивілізоване приміщення з нормальними ліжками, санвузлом, кухнею. І головне - вільна можливість виходу на свіже повітря у дворик 12 на 3 метри".

Однак режим колонії значно суворіший, зазначає екс-міністр.

"Підйом о шостій ранку, і до відбою о 10-й вечора лежати на ліжку або навіть на лавці - заборонено", - розповів Луценко.

Він також повідомив, що спочатку мав працювати на швейній машинці для пошиття брезентових рукавиць, але потім виявилося, що вакансій у швейному цеху немає.

"І тому наш загін, напевно, буде клеїти конверти", - пише екс-міністр.

Крім того, за його словами, від нього зажадали припинити розмови по телефону на політичні теми. "Особливо наголошували, щоб я не говорив про Януковича, Партію регіонів і мафію. Чудовий логічний ряд, чи не так?" - зазначає Луценко.

"Після цього служиві виконали ще одну важливу місію - отримали для замовника відео з коротко стриженим Луценко, який миє шваброю підлогу", - продовжив екс-міністр.

Крім того, пише Луценко, його на підставі рапорту "чергової піпетки" звинуватили в тому, що користувався телефоном для безуспішних дзвінків дружині, синові, братові, друзям у перевищення часу, відведеного графіком начальника установи.

"У підсумку мені оголосили дисциплінарне стягнення, що виключає переведення мене на м'який режим позатабірного поселення", - повідомив він.

"Я, звичайно, хотів би вийти на свободу, оскільки перебування в таборі передусім є покаранням моєї родини. При цьому я готовий відсидіти від дзвінка до дзвінка весь час, але ні на сантиметр не прогнутися перед мафією", - підсумував він.

Нагадаємо, Луценка перевели в колонію 31 серпня. Його засуджено до чотирьох років ув'язнення за перевищення влади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram