ГоловнаПолітика

Тимошенко подала в суд на Кузьміна

Захист вважає, що перший заступник генпрокурора визнав, що екс-прем'єр "сидить незаконно".

Тимошенко подала в суд на Кузьміна
Фото: tsn.ua

Захист екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко подав до Лондонського суду позов до заступника генерального прокурора України Рената Кузьміна з вимогою спростувати поширену ним неправдиву інформацію про Тимошенко.

Про це на брифінгу перед ЦКЛ "Укрзалізниці" в Харкові заявив її захисник, народний депутат України Сергій Власенко.

"Цей позов подано минулого тижня, будемо вимагати спростувати поширену неправдиву інформацію", - сказав Власенко.

Власенко зазначив також, що, на його думку, заяви, зроблені Кузьміним у Ялті в суботу, свідчать про те, що перший заступник генпрокурора визнав, що Тимошенко "сидить незаконно".

"Він визнав, що Юлія Тимошенко сидить незаконно. Ренат Кузьмін - яскравий представник макіївської юридичної школи. Він навіть не розуміє, що він говорить. Він фактично визнав, що Тимошенко сидить незаконно, що не було ніяких доказів її провини. Але чомусь прокуратура не захотіла цього побачити, а погані захисники не підняли докази, які були в матеріалах справи. Це абсурдна логіка", - сказав Власенко.

"Я буду свідчити, що від Щербаня прізвища Тимошенко я не чув. Він мені сказав, що: "Вони вже все вирішили", маючи на увазі, що його (Щербаня) уб\'ють. Я запитав: "Хто вони?". "Лазаренко".

— Юрій Болдирєв, депутат від Партії Регіонів.

Нагадаємо, в березні 2012 року Кузьмін дав інтерв'ю BBC, в якому, зокрема заявив, що Генпрокуратура перевіряє інформацію про причетність Тимошенко до фінансування вбивства народного депутата Євгена Щербаня 1996 року.

Крім того, Кузьмін заявив, що проти Тимошенко були порушені і розслідувалися "близько десятка кримінальних справ". "Всі справи проти Тимошенко закінчені", - зазначив Кузьмін.

Водночас, за інформацією Власенка, заступник генпрокурора "перебільшив" кількість справ, порушених проти екс-прем'єра. Крім того, за словами Власенка, на момент інтерв'ю досудове слідство за трьома кримінальними справами не було закінчено.

Замовником убивства Щербаня називається Лазаренко, одним з мотивів - отримання контролю над Донецьким регіоном. Організатором виступає Кушнір, а оплату за виконання проводять Петро Кириченко і Юлія Тимошенко".

— Микола Мельниченко, екс-майор.

Під час дискусії на 9-й Ялтинській щорічній зустрічі "Україна і світ: долаючи завтрашні виклики разом" 15 вересня в Ялті Кузьмін заявив: "Єдина людина, з провини якої екс-прем'єр перебуває за ґратами, - це її захисник, який так вибудував юридичний захист у суді, що не залишив своєму клієнтові жодного шансу виграти процес".

Нагадаємо, в жовтні 2011 року Тимошенко була засуджена до семи років позбавлення волі за перевищення влади при підписанні 2009 року газової угоди з РФ, покарання вона відбуває в жіночій колонії в Харкові. З 9 травня цього року вона лікується в лікарні в Харкові, у неї діагностована міжхребцева грижа.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram