ГоловнаПолітика

Тимошенко сподівається на допомогу Путіна

Євгенія поки не зверталася по допомогу до російського президента.

Тимошенко сподівається на допомогу Путіна
Фото: EPA/UPG

Президент Росії Володимир Путін може допомогти звільнити екс-прем'єра Юлію Тимошенко з в'язниці.

Про це заявила донька екс-прем'єра України Юлії Тимошенко Євгенія в інтерв'ю австрійській газеті Der Standard.

За її словами, газова угода, яку Тимошенко і Путін уклали 2009 року, була дуже успішною, оскільки поклала край газовій кризі, а Україна отримала 20-відсоткову знижку на технічний газ.

"Моя мати підписала меморандум (про поставку газу), щоб позбутися політичного аспекту щорічних переговорів і створити більше ринковості та прозорості в газовій торгівлі. Багато хто це зрозумів, і саме Путін, мабуть, зрозумів це краще за всіх. Путін публічно підтримав її, і він, імовірно, один із небагатьох, хто може вирішити цю кризу і звільнити політв'язнів. Ми сподіваємося, що він допоможе", - заявила Євгенія Тимошенко.

При цьому вона зазначила, що поки що не зверталася по допомогу до російського президента.

Президент Росії Володимир Путін не несе відповідальності за газові контракти, які він підписав разом із Юлією Тимошенко.

— Віктор Янукович, Президент України

Євгенія Тимошенко також подякувала західним політикам за те, що вони бачать в Юлії Тимошенко рівного партнера і не змінюють позиції щодо неї. Разом з тим, на її думку, їм варто було б бути жорсткішими і розуміти, що йти на компроміси з диктатором небезпечно.

Донька Тимошенко також заявила, що розслідування може призвести до індивідуальних санкцій, наприклад, заборони на в'їзд або конфіскацію майна. За її словами, це єдине, чого бояться українські корупціонери, тому що у випадку зміни влади вони можуть тікати тільки в ті країни, де  відмивали гроші, і тиск вони відчують лише тоді, коли шлях буде відрізано.

Нагадаємо, в жовтні минулого року київський суд засудив Тимошенко до семи років ув'язнення за перевищення повноважень під час підписання газового контракту з Росією в січні 2009 року.

Тимошенко відкидає висунуті їй звинувачення, називаючи справу проти неї "політичною вендетою" свого суперника на президентських виборах Віктора Януковича.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram