ГоловнаПолітика

Адвокат просить допитати нових свідків у "справі Гонґадзе"

За словами Валентини Теличенко, прокуратура сумнівається в необхідності такого допиту.

Адвокат просить допитати нових свідків у "справі Гонґадзе"
Фото: telekritika.ua

Адвокат удови вбитого журналіста Георгія Гонґадзе Мирослави Гонґадзе Валентина Теличенко під час чергового засідання Печерського райсуду у "справі Пукача" заявила клопотання про допит додаткових свідків, щоб дослідити всі обставини справи.

Адвокат розповіла, що в обвинувальному висновку є посилання на велику кількість свідків. При цьому держзвинувачення, за словами Теличенко, попросило допитати тільки незначну частину з тих свідків, про яких згадано в цьому висновку.

"Тих свідків, яких уже заявило державне обвинувачення, недостатньо не тільки, щоб довести мотиви вбивства, яке скоїв Пукач, але також, щоб дослідити всі обставини. Тож я змушена була заявляти клопотання про допит додаткових свідків", - зазначила вона.

Теличенко повідомила, що таких клопотань вона підготувала декілька, але поки заявлено тільки перше. Це клопотання про допит 11 додаткових свідків. Майже всі, за її словами, працівники Управління карного розшуку МВС.

"Я заявила це клопотання. Прокурори в принципі підтримали, висловили сумнів у необхідності допиту кількох свідків, але, думаю, це питання було менш переконливим, аніж мої аргументи про необхідність їх допитати. Наступне засідання заплановано на 21 вересня 11:00, саме тоді буде вирішено моє клопотання про допит свідків", - зазначила адвокат.

Раніше Президент Віктор Янукович заявив, що влада ретельно стежить за дотриманням закону в судовому процесі у справі про вбивство журналіста Георгія Гонґадзе.

Також додамо, що Генпрокуратура 31 березня 2011 року затвердила обвинувальний висновок і передала до Печерського райсуду Києва для розгляду по суті кримінальну справу Пукача. Досудовим слідством встановлено, що обвинувачений у травні-вересні 2000 року перевищив владу та свої службові повноваження щодо громадського діяча Олексія Подольського та журналіста Гонґадзе, і 17 вересня 2000 року умисно вчинив убивство останнього.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram