ГоловнаПолітика

Симоненко вважає за необхідне змінити підходи до підготовки журналістів у ВНЗ

Системі освіти України необхідно зберегти все позитивне від радянської системи, вважає лідер КПУ.

Симоненко вважає за необхідне змінити підходи до підготовки журналістів у ВНЗ
Фото: www.kpu.ua

Програма підготовки журналістів у вищих навчальних закладах має бути змінена.

Таку думку висловив лідер КПУ Петро Симоненко під час зустрічі зі студентами Східноукраїнського національного університету імені В. Даля в місті Луганську.

Лідер КПУ поспілкувався зі студентами спеціальностей "Журналістика" і "Політологія". Він підкреслив, що сьогодні системі освіти України необхідно зберегти все позитивне від радянської системи, а з іншого боку, розвиватися і модернізуватися.

"На жаль, більшість журналістів сьогодні, виходячи з навчального закладу, згодні з тим, щоб просто відображати інформацію, згідно з думкою власника видання. Хоча журналіст - це така спеціальність, коли необхідно бути як мінімум на голову вище від багатьох політиків і чиновників, а також це вміння підтримати розмову з вченими та професіоналами, фахівцями різного профілю", - зазначив лідер комуністів.

У зв'язку з цим Петро Симоненко підкреслив, що сьогодні необхідно дещо змінити навчальну програму на факультетах журналістики. Зокрема, лідер Компартії вважає за необхідне розширити програму і наповнити її тими предметами, які сприяють розвитку майбутніх журналістів, в першу чергу як особистостей.

"Це програми філософії і історії, економіки та літератури, це предмети, що сприяють розвитку логічного мислення тощо", - сказав Петро Симоненко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram