ГоловнаПолітика

Міліція порушила справу щодо нападу на Тетяну Чорновіл

У МВС вважають, що наразі зарано говорити про політичні мотиви злочину.

Міліція порушила справу щодо нападу на Тетяну Чорновіл
Фото: предоставлено Татьяной Чорновил

Міліція порушила кримінальну справу за фактом хуліганства стосовно кандидата в народні депутати, постійного автора LB.ua Тетяну Чорновіл.

Про це повідомила начальник відділу зв'язків із громадськістю ГУ МВС України у Львівській області Світлана Добровольська.

"За фактом хуліганства стосовно редактора інтернет-порталу "Лівий берег" (LB.ua) і кандидата в народні депутати Тетяни Чорновіл правоохоронці порушили кримінальну справу... за ознаками частини 1 статті 296 Кримінального кодексу України (хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів відвертої неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом)", - зазначила вона.

"Санкція даної статті передбачає покарання у вигляді накладення штрафу в розмірі від п'ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на термін до шести місяців, або обмеженням волі на термін до п'яти років", - повідомила також Добровольська.

Крім того, вона зазначила, що міліція проводить розслідування цього інциденту, а тому передчасно заявляти, що це може бути пов'язано з політичною діяльністю Чорновіл, оскільки слідчі дії тривають.

Нагадаємо, вчора, 13 вересня, на Тетяну Чорновіл було скоєно замах - облили фарбою, коли вона виходила з ліфта в будинку по вулиці Величковського у Львові.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram