ГоловнаПолітика

Дружина Луценко закликає Лутковську захистити права її чоловіка

Омбудсмен має довести, що її слова не розходяться з ділом.

Дружина Луценко закликає Лутковську захистити права її чоловіка
Фото: http://podrobnosti.ua

Дружина екс-міністра Юрія Луценка Ірина закликає Уповноваженого Верховної Ради з прав людини Валерію Лутковську захистити право її чоловіка на конфіденційність під час зустрічі із захисниками.

Про це йдеться у відкритому листі Ірини Луценко до омбудсмена, повідомляє "Народна самооборона".

Ірина зазначає, що права її чоловіка регулярно порушує керівництво Менської виправної колонії. Зокрема, йдеться про відмову в наданні належних умов для зустрічей Юрія Луценка зі своїми захисниками.

"Із моменту переведення Юрія Луценка у виправну колонію всі побачення з адвокатами та цивільним захисником відбуваються в загальній кімнаті для короткострокових побачень без дотримання права на конфіденційність", - вказує Ірина Луценко.

Вона також зазначила, що Валерія Лутковська після призначення на посаду омбудсмена неодноразово заявляла про те, що ця посада повинна бути поза політикою.

"Прошу Вас довести не тільки захисникам засудженого екс-міністра Юрія Луценка, але і всім громадянам України, що задекларовані слова Уповноваженого з прав людини не розходяться з ділом", - ідеться у відкритому листі.

Нагадаємо, адвокат екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка Ігор Фомін заявив, що його підзахисного намагаються ізолювати від захисників.

Раніше дружина Луценка Ірина заявила про прослуховування телефонних розмов чоловіка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram