ГоловнаПолітика

ЦВК попросила ГПУ розібратися з передвиборними порушеннями

Члени комісії нагадали про кримінальну відповідальність.

ЦВК попросила ГПУ розібратися з передвиборними порушеннями
Фото: http://obozrevatel.com

Центральна виборча комісія вважає, що Генпрокуратура повинна перевірити факти порушень виборчого законодавства, викладені у зверненнях дев'яти народних депутатів.

Відповідне рішення ухвалено сьогодні під час засідання ЦВК.

Народними депутатами, які звернулися до комісії, стали Андрій Павловський ("БЮТ-Батьківщина"), Олександр Чорноморов (Партія регіонів), Валерій Кальченко ("БЮТ-Батьківщина"), Сергій Пашинський ("БЮТ-Батьківщина"), Сергій Подгорний ("БЮТ-Батьківщина"), Олег Тищенко ("БЮТ-Батьківщина"), Костянтин Бондарєв ("БЮТ-Батьківщина"), Кирило Куликов (НУ-НС) і Олександр Стешенко ("БЮТ-Батьківщина").

"Зазначені звернення містять інформацію про порушення законодавства про вибори народних депутатів України і порушення, які мали місце до початку виборчого процесу, зокрема в частині проведення передвиборної агітації", - сказала секретар ЦВК Тетяна Лукаш.

Центрвиборчком у своєму рішенні зазначає, що, відповідно до ч. 1 ст. 114 закону про вибори народних депутатів, передбачено кримінальну й адміністративну відповідальність осіб, які винуваті в порушенні виборчого законодавства.

При цьому ЦВК також посилається на ч. 2 ст. 61 закону про вибори народних депутатів, згідно з якою виборча комісія повинна повідомити правоохоронні органи у разі виявлення порушень для проведення перевірки і реагування відповідно до закону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram