ГоловнаПолітика

Колесніков заговорив про наземне метро в Одесі та Львові

Питання будівництва наземного метро опрацьовується також у Києві, Харкові, Донецьку і Дніпропетровську.

Колесніков заговорив про наземне метро в Одесі та Львові
Фото: Макс Левин

Віце-прем'єр Борис Колесніков повідомив, що зараз фахівцями опрацьовується питання будівництва наземного метро в Києві, Харкові, Донецьку та Дніпропетровську, на черзі - Львів і Одеса.

Про це йдеться в повідомленні Міністерства інфраструктури.

"По суті, за 1 км підземного метро можна побудувати 3 км наземного. Тобто сьогодні будь-яке місто-мільйонник може використовувати цей досвід", - сказав Колесніков, зазначивши, що наземне метро в першу чергу вигідно будувати в столиці, Харкові та Дніпропетровську.

Міністр додав, що в Донецьку вже здійснюється проектування, Львів також потребує такого виду транспорту в контексті підготовки до Олімпіади, а Одеса - враховуючи складнощі в геології місцевості.

"Там, де відсутні історичні будівлі, не в історичному центрі міста - немає сенсу йти під землю, адже в 2,5 разу дешевше йти відкритим способом", - сказав він.

За словами віце-прем'єр-міністра, при будівництві наземного метро буде максимально використовуватися продукція вітчизняних виробників.

"Ми можемо використовувати продукцію, наприклад, чорної металургії та українського машинобудування для будівництва відкритого метрополітену. Тут буде використана максимальна кількість матеріалів українського виробництва", - сказав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram