ГоловнаПолітика

Колишня сусідка по камері Тимошенко розповіла "правду" про екс-прем'єра

Тюремники стверджують, що Юлія Абаплова сама захотіла розкаятися.

Колишня сусідка по камері Тимошенко розповіла "правду" про екс-прем'єра
Фото: http://obozrevatel.com

Колишня сусідка екс-прем'єра Юлії Тимошенко по камері - Юлія Абаплова -сама попросила про зустріч із представниками ЗМІ.

Про це в середу повідомляє прес-служба Державної пенітенціарної служби.

"Сьогодні засуджена Абаплова звернулася до керівництва Качанівської виправної колонії з проханням надати їй можливість поспілкуватися з журналістами, з метою "сказати правду", - уточнили в службі.

Абаплова підтвердила, що "лист, наданий адвокатом Сергієм Власенком, дійсно написала я під впливом умовлянь і погроз щодо мене та моїх родичів із боку засудженої Тимошенко Ю. В.".

Тільки-но бачилися з Євгенією Тимошенко разом із Гуніллою Карлссон (міністр Швеції з питань міжнародного розвитку та співпраці) й обговорювали ситуацію в Україні, яка викликає занепокоєння

— Міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт

"Текст про опитування мене начальником оперативного відділу Щербаком В. В., знущання над засудженою Тимошенко Ю. В. з боку співробітників, а також пропозиції обмовити Тимошенко Ю. В. в очах громадськості був переписаний мною з аркуша з друкованим текстом, який дала мені засуджена Тимошенко Ю. В., а після написання заяви я передала його Тимошенко Ю. В.", - пише засуджена.

"Однак тепер я каюся, що, переживаючи за рідних, пішла на повідку Тимошенко Ю. В. та готова розповісти правду, щоб нарешті припинити ці політичні інтриги, для чого прошу організувати мені зустріч із журналістами", - зазначила вона в заяві.

Як підтвердження її бажання тюремники публікують заяву Абапловой із цього приводу.

"Додатково інформуємо про те, що брифінг Абапловой тільки що завершився і пройшов за участю сусідки Тимошенко, яка перебувала з нею в одній палаті в лікарні ЦКЛ №5, Мельник і ще однієї засудженої, які відбувають покарання в Качанівській виправній колонії №54", - додали в прес-службі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram