ГоловнаПолітика

В ОБСЄ стурбовані підкупом виборців на українських виборах

Спостерігачі від організації говорять, що не зацікавлені в результатах виборчої кампанії.

В ОБСЄ стурбовані підкупом виборців на українських виборах
Фото: www.spilnasprava.com

Спостерігачі від ОБСЄ на парламентських виборах в Україні стурбовані інформацією про підкуп виборців.

Про це на прес-конференції сказала голова місії Одрі Гловер (Великобританія).

"Нам відомі звинувачення в наявності фактів підкупу виборців... Ми знаємо, що ця проблема є, і вона викликає стурбованість", - сказала вона.

Гловер висловила сподівання, що довгострокові спостерігачі досліджують це питання і нададуть більш конкретну інформацію.

Голова місії також повідомила, що 10 вересня прибули 20 спостерігачів місії, а незабаром приїдуть іще 90 довгострокових спостерігачів. Усього, за її словами, 110 спостерігачів представляють 35 країн. Також, за словами Гловер, напередодні дня виборів місія чекає на приїзд іще 600 спостерігачів.

Вона наглосила, що місія не зацікавлена в результатах виборів, її завданням є технічна оцінка виборчої кампанії і організації виборів.

За словами Гловер, експерти будуть приділяти увагу правовому полю, зокрема реєстрації кандидатів, фінансуванню та агітації, умовам роботи органів, що забезпечують проведення виборів, і засобів масової інформації, моніторингу підрахунку голосів та опублікуванню результатів виборів, а після виборів - скаргам.

Нагадаємо, 10 вересня в Україні розпочала роботу міжнародна місія спостереження Бюро демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ на виборах у Верховну Раду, які відбудуться 28 жовтня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram