ГоловнаПолітика

Тимошенко заборонили зустрітися з європейськими чиновниками

Тюремники дотримуються рекомендацій німецьких лікарів.

Тимошенко заборонили зустрітися з європейськими чиновниками
Фото: www.20khvylyn.ua

Державна пенітенціарна служба відмовила Юлії Тимошенко у зустрічах з міністром закордонних справ Швеції Карлом Більдтом, колишнім президентом Європейського парламенту Єжи Бузеком і послом Швеції в Україні Стефаном Гуллгреном.

Керівництво ДПтСУ проінформувало про це Міністерство закордонних справ України, повідомили в прес-службі ДПтСУ.

Екс-прем\'єр-міністру України Юлії Тимошенко треба обмежити зустрічі з друзями, родичами і народними депутатами, оскільки такі зустрічі дуже погано впливають на її здоров\'я.

— Раїса Моісеєнко, заступник міністра охорони здоров'я України

"Згідно з рекомендаціями німецьких лікарів клініки "Шаріте", така значна кількість зустрічей негативно впливає на процес реабілітації засудженої, у зв'язку з чим лікарі рекомендували максимально обмежити кількість зустрічей з пацієнткою на час її перебування в стаціонарному закладі і зосередитися саме на реабілітаційному процесі. Лікарі рекомендували Тимошенко 8 тижнів спокою, починаючи з 30 липня", - говориться в повідомленні.

Державна пенітенціарна служба не має права обмежувати екс-прем\'єра Юлію Тимошенко в спілкуванні з захисниками.

— Сергій Власенко, адвокат

"Враховуючи вищевикладене, надання дозволів на зустріч міністра закордонних справ Швеції Більда, Посла Швеції в Україні Гуллгрена і колишнього Президента Європейського Парламенту Бузека з засудженою не є можливим", - йдеться в повідомленні ДПтСУ.

Також відомство зазначає, що Тимошенко проводить побачення зі своїми захисниками без жодних обмежень.

Нагадаємо, в липні Пенітенціарна служба констатувала проведення Тимошенко загалом 89 зустрічей з відвідувачами за час перебування в ЦКЛ "Укрзалізниці" з 9 травня і по 25 липня включно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram