ГоловнаПолітика

Росспівпраця: Захід намагається відірвати Україну від Росії

"Братську" державу намагається залучити до відновлення євразійської або православної цивілізації, - заявили українській делегації в РФ.

Росспівпраця: Захід намагається відірвати Україну від Росії
Фото: Макс Левин

Керівники України і Росії обов'язково знайдуть компроміси з усіх неврегульованих економічних питань, у тому числі й щодо газового.

Про це заступник керівника Росспівпраці Георгій Мурадов сказав сьогодні на прес-конференції в Москві за підсумками перебування в Росії молодіжної делегації з України.

"Якщо ми йдемо разом, у нас створюється єдиний ринок, єдиний економічний простір… Ця логіка виражається скрізь, у тому числі в ЗМІ, і на політичному й економічному рівні. Якщо Україна йде в інший бік, то що ми тоді обговорюємо? Тоді, як усі", - сказав він.

Мурадов заявив, що на українське суспільство виявляє вплив Захід, який через внутрішні труднощі не приймає Україну до себе, а з іншого - робить усе, щоб відірвати її від Росії. "Вас хочуть не пустити до Росії. І це головний сенс", - наголосив Мурадов.

Якщо Україна вступить у Митний союз, то через кілька років перетвориться на колонію Росії.

— Володимир Огризко, один із лідерів партії "Собор"

"Сьогодні від наших відносин з Україною багато в чому буде вибудовуватися майбутня конфігурація на євразійському просторі, на якому ми проживаємо. Без України, безумовно, значно складніше буде вибудовувати і відновлювати нашу євразійську або православну цивілізацію", - сказав Мурадов.

Водночас Мурадов наголосив, що Україна - один із головних напрямів роботи Росспівпраці. "Ми з Україною хочемо бути разом і сподіваємося, що люди, які розуміють сучасну Росію, виступатимуть за те, щоб ми й надалі були разом. Ми в історії збереглися завдяки тому, що були разом, і про це не слід забувати", - заявив він.

Нагадаємо, під час останньої особистої розмови Президента України Віктора Януковича і президента Росії Володимира Путіна було поставлено ультиматум: якщо в двомісячний термін Київ не погодиться вступити до Митного союзу, на нього чекає охолодження торговельних відносин.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram