ГоловнаПолітика

Європейський суд може вирішити випустити Луценка, коли вже буде пізно, - адвокат

Адвокат вважає, що розглянути справу в касаційному суді було б набагато розумніше, ніж чекати рішення Європейського суду.

Європейський суд може вирішити випустити Луценка, коли вже буде пізно, - адвокат
Фото: Макс Левин

Рішення Європейського суду з прав людини може бути тільки після того, як розглянуть касаційну скаргу Юрія Луценка.

Про це повідомив адвокат Юрія Луценка Ігор Фомін, повідомляє прес-служба "Народної самооборони".

"Ідеться про рішення Європейського суду з прав людини щодо порушення права на справедливий суд. Але у нас поки немає на нього підстав. Ми маємо право звернутися туди, тільки після того, як розглянуть скаргу в суді касаційної інстанції - Вищий спеціалізований суд", - сказав Фомін.

За словами адвоката, було б значно краще, якби касаційний суд "ухвалив справедливе рішення і виконав його".

"Є можливість розглянути справу ще в касаційному суді. Це було б набагато розумніше, ніж чекати рішення Європейського суду. В Європейському суді справу можуть розглядати рік, а, може, й два. Поки Європейський суд прийме рішення в його справі, закінчиться термін цього покарання", - припустив Фомін.

Адвокат Юрія Луценка додав, що на цьому етапі розгляду українським чиновникам давати обіцянки завчасно.

"Я вважаю, що президент, який поважає конституційне право громадян, може висловлювати свою думку. Але не тиснути на суд. Говорити нині яким чином, які посадові особи, які рішення прийматимуть після того, як Європейський суд розгляне цю заяву, - передчасно", - зазначив Фомін.

Нагадаємо, раніше Генеральний секретар Ради Європи Турб'єрн Ягланд заявив, що впевнений у тому, що влада України виконає будь-які рішення Європейського суду з прав людини у справах Юлії Тимошенко та Юрія Луценка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram