ГоловнаПолітика

ENEMO закликає провайдерів ввімкнути ТВі

Європейська організація стурбована ситуацією зі свободою слова.

ENEMO закликає провайдерів ввімкнути ТВі

Європейська мережа організацій зі спостереження за виборами (ENEMO) стурбована відключенням телеканалу ТВі перед парламентськими виборами.

Про це йдеться в проміжному звіті організації за період з 5 серпня по 9 вересня.

"Нещодавні рішення операторів кабельних мереж щодо припинення або обмеження мовлення телеканалу ТВі в деяких областях викликають серйозні побоювання щодо зменшення аудиторії засобів масової інформації та звуження пропозицій різних політичних поглядів перед виборами", - йдеться в повідомленні.

Крім того, організація відзначає, що така ситуація була зафіксована у Донецькій області, де кабельний оператор усунув з цифрового мовлення телеканал "ТВ Капрі", в Одеській області надходили повідомлення про тиск на телеканал "МІГ" з боку місцевої влади.

ENEMO закликає кабельних провайдерів цифрового мовлення та наглядові органи зняти обмеження і заборони для ЗМІ, щоб ті могли вільно працювати і висловлювати свою думку.

Нагадаємо, генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд заявив про те, що стурбований ситуацією навколо телеканалу ТВі.

Зазначимо також, під час мітингу на Михайлівській площі в Києві на підтримку телеканалу ТВі була ухвалена резолюція щодо свободи слова в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram