ГоловнаПолітика

ДПтС пояснила Луценкові порядок організації побачень

Побачення через скляну перегородку - вимога Кримінально-виконавчого кодексу.

ДПтС пояснила Луценкові порядок організації побачень
Фото: www.radiosvoboda.org

Державна пенітенціарна служба запевняє, що конфіденційність побачень Юрія Луценка з адвокатами і захисниками не порушувалася.

Про це повідомляє прес-служба відомства, коментуючи заяви представників захисту Луценка про порушення конфіденційності при організації побачень.

ДПтС інформує, що "порядок надання побачень засудженому з адвокатами і захисниками затверджено Кримінально-виконавчим кодексом і Правилами внутрішнього розпорядку установ виконання покарань".

"Відповідно до вимог зазначених нормативних актів, побачення засудженого Луценка з адвокатами і захисниками проводяться в кімнаті короткострокових побачень Менської виправної колонії (№91)", - уточнили в ДПтС.

"Порядок облаштування таких кімнат також обумовлено вимогами нормативних документів. Зокрема, такі кімнати обладнані кабінами, розділеними між собою скляними перегородками. В кабінах встановлені полиці з вмонтованими переговорними пристроями (телефонними трубками). Конфіденційність побачень, які відбуваються в таких кімнатах, не порушена" , - запевнили в службі.

Відомство зазначило, що порядок направлення звернень або отримання засудженими кореспонденції також регламентується Кримінально-виконавчим кодексом і Правилами внутрішнього розпорядку установ виконання покарань.

"Так, всі звернення (які направляються засудженими, або які надходять на адресу засуджених) реєструються в канцелярії установи, після чого направляються (передаються) адресатам. Відповідно, заяви про неможливість передачі кореспонденції засудженому Луценкові не відповідають дійсності", - заявили в ДПтС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram