ГоловнаПолітика

Власенко розповів слідчим, як прискорити розслідування вбивства Щербаня

Для цього потрібен допит не Тимошенко, а Пшонки та Януковича, заявив адвокат.

Власенко розповів слідчим, як прискорити розслідування вбивства Щербаня
Фото: Макс Левин

Захисник Юлії Тимошенко Сергій Власенко пропонує допитати Президента Віктора Януковича і генпрокурора Віктора Пшонку щодо справи про вбивство Євгена Щербаня.

Про це він заявив під час брифінгу біля харківської лікарні "Укрзалізниці", повідомляє БЮТ.

Коментуючи заяви Пшонки про те, що у відомстві є багато питань до Юлії Тимошенко у зв'язку зі справою Щербаня, Власенко запропонував поставити запитання самому Віктору Пшонці та Віктору Януковичу.

"Я дуже радив би слідчим Генеральної прокуратури поставити запитання двом людям. Перший - це громадянин Віктор Пшонка, за прокурорства якого в Донецькому СІЗО було вбито пана Кушніра, який був безпосереднім організатором убивства Щербаня", - сказав Сергій Власенко.

"Другий - громадянин Віктор Янукович, який отримав усю повноту влади, яка належала вбитому Щербаню в донецькому регіоні, відразу після його вбивства. Можна ще допитати людей, які отримали власність Євгена Щербаня. Тоді, напевно, слідство піде дуже і дуже швидко", - заявив захисник.

Нагадаємо, Євгена Щербаня вбили 3 листопада 1996 року в аеропорту Донецька.

4 квітня 2012 син Щербаня Руслан заявив про ймовірну причетність Тимошенко й екс-прем'єра Павла Лазаренка до вбивства його батька і закликав прокуратуру провести розслідування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram