ГоловнаПолітика

Рада Європи занепокоєна ситуацією з ТВі

Генсек Ягланд закликає боротися проти закону "про наклеп".

Рада Європи занепокоєна ситуацією з ТВі
Фото: radiosvoboda.org

Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд занепокоєний ситуацією навколо телеканалу ТВі.

Про це він сказав на прес-конференції в Києві.

"Мене турбують дії проти каналу ТВі", - сказав Ягланд.

Він також висловив стурбованість законопроектом, внесеним низкою народних депутатів, "який ставить за мету знову криміналізувати наклеп".

"З моєї точки зору, це є першим кроком, який часто може призводити до спроби контролювати свободу слова", - сказав генсекретар Ради Європи.

Він закликав усіх журналістів своєю діяльністю максимально підтримувати свободу слова.

"Повноваження, які у вас є, не були дані вам Богом. Вони виходять з найважливіших принципів демократії. Не погоджуйтеся на те, щоб на вас чинився будь-який тиск, як з політичних, так і з економічних міркувань", - додав Ягланд.

Нагадаємо, народний депутат від Партії регіонів Віталій Журавський зареєстрував у Верховній Раді законопроект "Про внесення змін до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів України (щодо посилення відповідальності за посягання на честь і гідність людини)".

Змінами до Кримінального кодексу, серед іншого, передбачено, що наклеп, тобто поширення завідомо неправдивих відомостей, що ганьблять честь і гідність іншої людини або підривають її репутацію, карається штрафом в розмірі від 500 до 1000 неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до одного року.

Зазначимо також, вчора в Дніпропетровську близько 300 осіб вийшли на акцію протесту під облдержадміністрацію з плакатами "Політичним репресіям ні!" і "Ми любимо ТВі" та державними прапорами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram