ГоловнаПолітика

Литвин не проти переписати закон про земельний банк

Каже, коли повернувся, зробив усе, щоб закон ухвалили відповідно до норм законодавства.

Литвин не проти переписати закон про земельний банк
Фото: www.mediaport.ua

Деякі норми, що стосуються створення Державного земельного банку, суперечать закону про банки та банківську діяльність.

Таку думку висловив голова Верховної Ради Володимир Литвин на своїй сторінці в Facebook, відповідаючи на запитання про можливі порушення під час внесення змін до закону про розмежування земель державної та комунальної власності.

"Що стосується Банку, то позиції, які закладені щодо нього в цьому законі, суперечать закону про банки та банківську діяльність. І це необхідно виправити", - написав спікер.

За його словами, це рівною мірою стосується дуже широких повноважень Національного агентства з земельних ресурсів у частині розпорядження державними землями.

Хто має намір відкривати ринок землі? Ніякого зв\'язку між риком землі та земельним банком немає. Ніхто сьогодні не планує навіть говорити про те, що земля сільськогосподарського призначення повинна бути абсолютно вільним товаром. До цього ми не готові.

— Сергій Тігіпко, віце-прем'єр,міністр соцполітики

Литвин також зазначив, що в нього не було повноважень завадити ухваленню цього закону. "Тому, коли я повернувся в зал і взяв на себе головування, зробив усе, щоб розгляд питання відповідав вимогам регламенту. Зокрема, розглядали не тільки відхилені поправки, але й поправки, які отримали підтримку комітету", - написав він.

При цьому Литвин зазначив, що на затверджений закон треба дивитися ширше, не тільки в частині створення Банку. "В законі йдеться про те, як відбуватиметься розмежування земель державної та комунальної власності. І в цьому плюс", - вважає він.

Нагадаємо, 6 вересня Верховна Рада ухвалила Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розмежування земель державної та комунальної власності".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram