ГоловнаПолітика

Опозиція просить Нацраду розібратися з відключенням ТВі

Депутати хочуть, щоб ГПУ перевірила фіндіяльність Triolan.

Опозиція просить Нацраду розібратися з відключенням ТВі
Фото: glavred.info

Об'єднана опозиція просить Нацраду з питань телебачення і радіомовлення перевірити законність відключення провайдерами телеканалу ТВі.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Об'єднаної опозиції.

У запиті зазначено, що наприкінці липня 2012 року майже одночасно зі стартом виборчої кампанії телеканал ТВі почав зникати з кабельних мереж України, а також перелічено 24 провайдери з різних регіонів країни, які припинили трансляцію каналу.

Усі ці провайдери працюють під торговою маркою Triolan, а їх ліцензії передбачають надання споживачам доступу до каналу ТВі.

У депутатському зверненні зазначено, що, згідно із законодавством, провайдер зобов'язаний виконувати умови ліцензії.

Аналогічне звернення депутати Верховної Ради від опозиції скекрували голові Державної інспекції України з питань захисту прав споживачів, зазначивши порушення провайдерами права споживачів на отримання замовлених ними послуг.

Також Об'єднана опозиція звернулася із запитами до Генерального прокурора Віктора Пшонки та Державної податкової інспекції з проханням провести перевірку фінансової діяльності групи компаній Triolan.

У своєму запиті депутати Ради від опозиції посилаються на журналістське розслідування телеканалу ТВі, в якому викрили схему незаконного отримання готівкових коштів компаніями Triolan.

Нагадаємо, керівник телеканалу ТВі Микола Княжицький заявляє, що відключення каналу в регіонах відбувається за прямою вказівкою Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

Своєю чергою, президент ТМ "Тріолан" Роман Сальніков заявив, що причиною відключення телеканалу ТВi з кабельних мереж торгової марки "Тріолан" може бути диверсія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram