ГоловнаПолітика

Влада готується до застосування сили під час виборів, - Геннадій Москаль

"Враховуючи катастрофічний стан нинішньої економіки плюс махінації на виборах - народні протести неминучі", - упевнений політик.

Влада готується до застосування сили під час виборів, - Геннадій Москаль
Фото: http://glavcom.ua

Влада готується до застосування сили під час парламентських виборів.

Про це в інтерв'ю інтернет-виданню "ОРД" заявив народний депутат Геннадій Москаль.

"Про це зокрема свідчать останні закупівлі МВС спецзасобів, екіпіровки, спецтранспорту. Таке враження, що раніше зеків возили на міському трамваї, а зараз раптом почали масово закуповувати автозаки. Насправді влада створює матеріальний резерв для міліцейських "ополченців", - говорить політик, у минулому заступник міністра внутрішніх справ. - "Беркут" оснащено, внутрішні війська оснащено, а ось ця закуплена техніка та спорядження - для особливого резерву, який буде задіяно в разі масових протестів".

За словами політика, створюється резерв, близько 5 тисяч осіб, яких "залучать" з оперативних служб, саме для них нині закуплено спорядження.

"Щоб у разі чого їх швидко одягнути, озброїти, автобусами перевезти й кинути на протестуючих. Влада боїться економічного краху, який виведе людей на вулиці, та протестів у відповідь на свої дії з фальсифікації виборів. Обидві ці складові створюють просто гримучу суміш. І влада до цього готується", - стверджує Москаль.

При цьому політик упевнений, що в системі МВС "ніхто особливо за цю владу ризикувати життям не захоче".

"У МВС усі обурюються цією "донецькою окупацією". У людини в донецькій області був рівень старшого дільничного, а сьогодні він керівник департаменту, - говорить Геннадій Москаль. - Ця система проходила вже. Спочатку, коли Кравченко прийшов, він теж із собою купу "кіровоградських" привів. Але, на щастя, область маленька була, і не можна було заповнити всі керівні посади. Але потім сам Кравченко від цього позбувся і "кіровоградські" "розсмокталися". При СРСР був принцип. Якщо міністр з однієї області, то жоден із його заступників не може бути вихідцем із тієї самої області. Підбір кадрів здійснювався не за "земляцькими" принципами, а за професійними. А що сьогодні? Дуб дубом, але "донецький", і на нього відразу полковницький мундир чіпляють".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram