ГоловнаПолітика

Аваков подасть позови до європейських судів проти ліквідаторів свого банку

Чиновник зазначив, що давно не має жодного стосунку до банку "Базис".

Аваков подасть позови до європейських судів проти ліквідаторів свого банку
Фото: www.segodnya.ua

Колишній голова Харківської обласної державної адміністрації Арсен Аваков має намір подавати позови до європейських судів проти чиновників, винуватих у знищенні банку "Базис".

Про це він заявив в інтерв'ю виданню "Дело".

"Давайте не будемо коментувати маразматичні рішення Харківської облради. Як там у Висоцького було: "ми напишемо в "Спортлото". Приблизно в такому ж дусі варто коментувати цю заяву Добкіна і співтоваришів. Але я їм допоможу. Щоб було куди писати, подам кілька судових позовів проти їхніх дій. Проти самих чиновників - за допущені порушення закону під час знищення банку "Базис". Ось туди можна і потрібно буде писати. Та от халепа: судді будуть не кишенькові українські, а європейські", - заявив політик, відповідаючи на запитання про рішення Харківської облради надіслати італійській стороні документи, що підтверджують причетність банкірів "Базису" до злочинів економічного характеру.

Аваков також нагадав, що давно не має жодного стосунку до банку "Базис".

"По-перше, цей банк я створював близько 20 років тому. І, звісно, мені боляче від того, що з ним роблять політикани від Партії регіонів. По-друге, я вже давно вийшов зі складу акціонерів банку "Базис" і не маю зараз до нього ніякого стосунку. Щодо банку, то нині я просто фізична особа. Це не означає, що не переживаю і не стежу за подіями. Кажу просто для розуміння ситуації. Виходячи з політичної доцільності, мої політичні опоненти знищують усе, що має до мене хоч віддалений стосунок. Щодо "Базису", то тиск на нього почався не сьогодні. Це є частиною політичного тиску на опонентів влади в нашому регіоні. Просто пазл у похмурій картині взаємини влади і бізнесу склався тепер", - зазначив Аваков.

Нагадаємо, Нацбанк 28 серпня відкликав ліцензію банку "Базис". Дійство супроводжувалося обшуками не тільки у відділеннях банку, а й у структурах, що розташовувалися з ним на одній території - АТ "Інвестор", редакція "Головного" тощо.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram