ГоловнаПолітика

Росія вимагає від України повернути борг компанії Тимошенко

Міноборони Росії подало позов про стягнення 3,2 млрд грн боргів ЄЕСУ.

Росія вимагає від України повернути борг компанії Тимошенко
Фото: strah-pravda.ru

На розгляд Господарського суду міста Києва передані позовні вимоги Міністерства оборони Російської Федерації проти Кабінету міністрів України про стягнення 3 млрд 239,449 млн грн.

Про це повідомляє Єдиний державний реєстр судових рішень.

Позов пред'явлено за результатами розслідування діяльності компанії ЄЕСУ, до керівництва якої причетна екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко.

У засіданні, яке відбулося 5 вересня, суд перейшов до розгляду справи по суті, заслухавши пояснення представників сторін.

Суддя Івченко повідомив, що у таких справах немає термінів давності і пом'якшуючих обставин, оскільки в міждержавній практиці за боргами приватних компаній, таких як ЄЕСУ, якщо гарантом виступала держава (Кабмін України при прем'єрі Лазаренкові), не може бути ніяких послаблень.

"Представником позивача подано клопотання про доповнення позовних вимог та залучення до участі у справі в якості співвідповідача Державної казначейської служби України, яке судом задоволене", - йдеться в рішенні суду.

"Враховуючи те, що суперечка не може бути вирішена на цьому судовому засіданні, суд вважає за доцільне відкласти розгляд справи", - також говориться в рішенні. Суд відклав розгляд справи на 12 вересня 2012 року.

Як відомо, СБУ порушила кримінальну справу проти Юлії Тимошенко за борги корпорації ЄЕСУ перед Росією.

У середині минулого року Міноборони Росії направляло Кабміну лист з вимогою погасити борг ЄЕСУ в сумі 405,5 мільйона доларів.

У засіданні, яке відбулося 5 вересня, суд перейшов до розгляду справи по суті, заслухавши пояснення представників сторін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram