ГоловнаПолітика

Рада дозволила забудову Хмельницької АЕС

На ХАЕС добудують два енергоблоки, оснащені російськими реакторами.

Рада дозволила забудову Хмельницької АЕС
Фото: www.firstnews.ru

Верховна рада ухвалила закон "Про розміщення, проектування та будівництво енергоблоків №3 і №4 Хмельницької атомної електростанції".

"За" проголосували 253 народні депутати з мінімально необхідних 226.

Таким чином, парламент дав дозвіл на будівництво двох енергоблоків, оснащених російськими реакторами типу ВВЕР-1000 (В-392) загальною вартістю 39 млрд 566,294 млн гривень.

Передбачається, що 80% з цієї суми надасть Російська Федерація у вигляді кредиту, 20% фінансування забезпечить сам "Енергоатом".

Раніше повідомляли, що Кабінет Міністрів України схвалив законопроект про проектування будівництва 3-го і 4-го енергоблоків Хмельницької АЕС (ХАЕС). Уряд знизив обсяг фінансування спорудження двох блоків Хмельницької АЕС більш ніж на 600 млн грн.

Російська сторона також візьме участь в будівництві і забезпечуватиме організацію фінансування в обсязі, необхідному для проектування, будівництва та введення в експлуатацію енергоблоків №3 та №4 Хмельницької АЕС, у тому числі для оплати товарів, робіт і послуг, які постачаються з Російської Федерації в Україну або закуповуються в Україні. За рахунок залучення таких кредитів планується забезпечити фінансування 80% вартості будівництва енергоблоків. Фінансування 20% вартості будівництва передбачається за рахунок тарифу на електричну енергію для ДП "НАЕК "Енергоатом".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram