ГоловнаПолітика

ЄС має намір працювати з українським суспільством, - німецький дипломат

Політик каже, що ситуація в Україні може покращитися тільки за допомогою "низки маленьких кроків".

ЄС має намір працювати з українським суспільством, - німецький дипломат
Анка Фельдгузен
Фото: www.minjust.gov.ua

ЄС зможе поліпшити ситуацію в Україні лише поступово за допомогою низки маленьких кроків.

Про це дипломат і постійний представник посольства Німеччини Анка Фельдгузен заявила під час дискусії, присвяченій майбутнім парламентським виборам в Україні, пише "Тиждень.ua".

"Україна для ЄС і Німеччини є надзвичайно важливою. І питання полягає не в тому, чи залишимо ми Україну і її суспільство на самоті, а в тому, що ми можемо зробити, щоб просувати розвиток України, незважаючи на проблематичні ознаки", - підкреслила дипломат.

За її словами, єдиною можливістю поліпшити ситуацію в Україні для ЄС і Німеччини залишається діяти маленькими кроками.

"Мова йде про більш тісну співпрацю з суспільством. Ми повинні розділене в питаннях євроінтеграції українське суспільство привести до того, що вони самі скажуть: "Ми ж хочемо в ЄС". Але це буде політика купи маленьких кроків, яка дуже довго триватиме. Це відбудеться не завтра. Не бійтеся, ми в будь-якому випадку не дамо Україні впасти, але цього найближчим часом і не відбудеться", - зазначила Фельдгузен.

Нагадаємо, президент Європарламенту Мартін Шульц заявив, що Брюссель хоче, щоб Україна була якомога ближче, але європейські фундаментальні цінності повинні поважатися.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram