ГоловнаПолітика

Рада відмовилася від біометричних паспортів

За рішення проголосували лише 18 нардепів.

Рада відмовилася від біометричних паспортів
Фото: guardian.co.uk

Верховна Рада відмовилася передбачити введення біометричних паспортів.

За ухвалення відповідного законопроекту №10381 в першому читанні проголосували 18 депутатів за мінімально необхідних 226.

Передбачалося, що до документів, які надають право на в'їзд в Україну та виїзд з неї, належать паспорт, диппаспорт, службовий паспорт, посвідчення особи моряка, посвідчення члена екіпажу, проїзний біженця, проїзний документ особи, якій надано додатковий захист, посвідчення особи без громадянства для виїзду за кордон.

Бланки цих документів, за законопроектом, були предметом суворої звітності і повинні були виготовлятися у відповідності до вимог Міжнародної організації цивільної авіації (ICAO), Міжнародної організації стандартизації (ISO) і повинні були мати ступінь захисту.

Передбачалося, що в документи вносяться назва держави, реквізити документа, прізвище, ім'я, стать, громадянство, дата народження, місце народження, оцифроване фото, оцифрований підпис. Зазначена інформація повинна була відтворюватися також на безконтактному електронному носієві, а самі документи повинні були мати машинозчитувальну зону.

Крім цього, парламент також відмовився ухвалити в першому читанні і відхилив законопроект №9592, яким також передбачалося впровадження біометричних документів, які засвідчують особу.

Нагадаємо, впровадження біометричних паспортів є зобов'язанням України, прийнятим в рамках плану дій щодо введення безвізового режиму з Європейським Союзом.

Міністерство закордонних справ висловило надію, що Верховна Рада проголосує за законопроект про впровадження біометричних паспортів у вересні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram