ГоловнаПолітика

ВРЮ позбавила посади більш ніж 10 суддів

Більшість чиновників пішли у зв'язку з поданням про відставку.

ВРЮ позбавила посади більш ніж 10 суддів

Вища рада юстиції звільнила низку суддів із посад за загальними обставинами.

Таке рішення ухвалене на засіданні ВРЮ.

У зв'язку із закінченням призначеного терміну, ВРЮ звільнила Людмилу Ковтун із посади судді Ленінського районного суду Кіровограда та Тетяну Хоролець із посади судді господарського суду Запорізької області.

Разом з цим, у зв'язку з поданням про відставку ВРЮ звільнила Людмилу Суркову з посади судді Харківського апеляційного суду, Петра Дзюбка - з посади судді Київського апеляційного господарського суду, Володимира Іваненка - з посади судді Апеляційного суду Черкаської області, Надію Качан - із посади судді Господарського суду Києва, Миколи Коломійця - з посади судді Апеляційного суду Тернопільської області, Євгенія Мусієвського - з посади судді Залізничного районного суду Львова, Михайла Осипенка - з посади судді Апеляційного суду Києва, Степана Скоробельського - з посади судді Коростенського міськрайонного суду Житомирської області, Ірину Шубу - з посади судді Дніпропетровського апеляційного господарського суду, Григорія Юрченка - з посади судді Петрівського районного суду Кіровоградської області.

Також ВРЮ звільнила Василя Співака з посади судді Вищого адміністративного суду України у зв'язку з досягненням пенсійного віку (65 років).

Окрім цього, у зв'язку з поданням заяви про звільнення за власним бажанням ВРЮ звільнила Олену Лохматову з посади судді Каховського міськрайонного суду Херсонської області та Руслана Цобенка - з посади судді Господарського суду Кіровоградської області.

Нагадаємо, Державна судова адміністрація критикує Кабінет Міністрів за зволікання виконання доручення Президента Віктора Януковича щодо збільшення фінансування судів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram