ГоловнаПолітика

Україна допоможе НАТО боротися проти сомалійських піратів

Для участі в операції виділять фрегат "Гетьман Сагайдачний".

Україна допоможе НАТО боротися проти сомалійських піратів

Директор Департаменту інформаційної політики МЗС України Олег Волошин заявив, що Україна офіційно підтвердила свою участь у міжнародній операції з боротьби з піратством "Океанський щит", яка відбувається під керівництвом НАТО біля берегів Сомалі.

"Для участі в операції Україна виділить фрегат "Гетьман Сагайдачний" з палубним вертольотом і групою бійців спецназу на борту", - зазначив Волошин.

За словами дипломата, зараз Міністерство оборони України і НАТО узгоджують технічні питання, пов'язані з участю української сторони в операції "Океанський щит".

"Очікується, що практична участь підрозділів Збройних сил України в операції "Океанський щит" розпочнеться вже 2013 року", - сказав Волошин.

За його словами, це буде безпосередній внесок України у міжнародні зусилля зі зміцнення безпеки, а також на захист українських моряків та екіпажів, які працюють на міжнародних морських торговельних маршрутах.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що Україна планує 2013 року направити флагман Військово-Морських Сил фрегат "Гетьман Сагайдачний" для участі в антипіратській операції Альянсу "Океанський щит".

Операція з протидії піратству в регіоні Африканського рогу "Океанський щит" була розпочата НАТО в травні 2009 року і триватиме до кінця 2014-го.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram