ГоловнаПолітика

Богатирьова заявила, що у Ківалова та Колесніченка немає часу допрацьовувати закон про мови

Голова робочої групи розповіла, що вони і надалі запрошуватимуть авторів документа на засідання.

Богатирьова заявила, що у Ківалова та Колесніченка немає часу допрацьовувати закон про мови
Фото: Макс Левин

Автори закону про мови Сергій Ківалов і Вадим Колесніченко не беруть участі в засіданнях робочої групи, яка доопрацьовує закон.

Про це голова робочої групи з підготовки нової редакції закону про мови, міністр охорони здоров'я Раїса Богатирьова заявила вчора під час робочої поїздки в Донецьк.

Робоча група працюватиме над створенням документа, який би забезпечив розвиток і повноцінне функціонування української мови, а також гарантував вільний розвиток і використання інших рідних мов для громадян України.

— Раїса Богатирьова

"Є доручення глави держави створити робочу групу, залучити всіх, хто бажає, і тих, хто був причетний до цього закону. Ківалов і Колесніченко вже не є власниками, закон діє, і це Закон України. Ми запросили їх до робочої групи, але, до речі, в них немає часу спілкуватися", - сказала міністр.

Вона зазначила, що "в робочій групі представлено всю наукову еліту з цих питань, які ми обговорюємо".

"Тому сказати, що там є якісь, знаєте, такі неправомірні обговорення цього існуючого закону, я не сказала б. Ми й надалі запрошуватимемо авторів цього закону до робочої групи", - зазначила Богатирьова.

Нагадаємо, раніше Богатирьова заявила, що робоча група з удосконалення мовного законодавства ще не завершила своєї роботи, тому говорити про будь-який законопроект, як про остаточний, передчасно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram