ГоловнаПолітика

У КВУ розповіли, скільки коштує змінити члена окружкому

Черненко вважає, що до виборів зміниться половина складів комісій.

У КВУ розповіли, скільки коштує змінити члена окружкому
Фото: sumyinfo.com

В Україні перед виборами зміниться майже половина членів окружних виборчих комісій через порушення балансу їх складу з моменту формування.

Про це на прес-конференції заявив голова правління Комітету виборців України Олександр Черненко.

За його словами, з 19 партій, які отримали право делегувати своїх представників до складу окружкомів, більшість є невідомими або маловідомими політсилами, які подають до списків складу комісій абсолютно випадкових людей, а в окремих випадках - людей, які не давали згоди працювати в окружних комісіях і не мають взагалі відповідного досвіду роботи.

"Отже, є підстави вважати, що ці партії є технічними... Таким чином, ми прогнозуємо, що приблизно половина членів комісій зміниться до моменту виборів.

Тобто ми отримаємо через ці технічні партії повністю порушений баланс у комісіях", - сказав Черненко.

За його словами, сьогодні називають навіть розцінки: щоб змінити члена комісії, слід заплатити 10 тисяч доларів, змінити представника керівного складу - 20 тисяч доларів.

Водночас Черненко не відкидає, що така сама доля - переформатування - надалі очікує і склади дільничних комісій, на посади в окремих з яких претендуватимуть більш ніж 100 осіб. "У підсумку ми отримаємо абсолютно незбалансований склад дільничних виборчих комісій", - зазначив Черненко.

Нагадаємо, Черненко вважає, що екс-прем'єр-міністру Юлії Тимошенко й екс-міністру МВС Юрію Луценкові законно відмовили в реєстрації кандидатами в народні депутати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram