ГоловнаПолітика

ООН оцінила професіоналізм українських миротворців

У країні перебувають 120 військовослужбовців 18-го вертолітного загону ЗСУ.

ООН оцінила професіоналізм українських миротворців
Фото: http://tsn.ua

Організація Об'єднаних Націй визнала український миротворчий контингент кращим серед національних контингентів місії ООН зі стабілізації ситуації в Демократичній республіці Конго.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства оборони.

120 українських військовослужбовців 18-го вертолітного загону Збройних Сил на чолі з командиром загону, військовим льотчиком-снайпером полковником Ігорем Яременком отримали нагороди ООН - медалі "За службу миру".

Миротворців привітала начальник логістики сектору Північне Ківу (провінція ДР Конго) Едіт Вебер, зазначивши, що базовий табір українців сьогодні кращий в провінції, і це - заслуга кожного військовослужбовця загону.

Під час нагородження заступник командувача сектору Північне Ківу полковник Віджар Бнаір відзначив професіоналізм і досвід українських миротворців.

"Ці нагороди ООН є свідченням як високого професіоналізму кожного українського військовослужбовця, так і неоціненного внеску вашого підрозділу в цілому в справу з підтримання миру і стабільності в ДР Конго... Приємно усвідомлювати, що досвід українських "блакитних касок" в операціях з підтримання миру тепер використовується і на конголезькій землі", - підкреслив Бнаір.

Він також висловив вдячність Президенту Віктору Януковичу за рішення направити миротворчий контингент для участі в місії в ДР Конго.

Нагадаємо, 5 липня Верховна Рада продовжила перебування українських миротворців у Конго.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram