ГоловнаПолітика

Тимошенко продумує способи "визволення України від диктатури"

Екс-прем'єр закликає ЄС допомогти Україні в боротьбі за демократію.

Тимошенко продумує способи "визволення України від диктатури"
Фото: tsn.ua

Колишній прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко закликала Євросоюз допомогти Україні в боротьбі за демократію.

"Ми повинні почати діяти до виборів, а не після, - сказала Тимошенко в інтерв'ю польському виданню журналу "Ньюсвік". - Після виборів буде вже пізно".

Також екс-прем'єр висловила думку, що "політична кончина" Президента України Віктора Януковича є "справою часу", а також закликала ЄС допомогти "звільнити Україну".

Самого Януковича Тимошенко назвала диктатором.

"Без підтримки європейської спільноти в нас є лише примарні шанси на успіх. Окрім іншого, нам потрібно переконати світ не підтримувати диктатора й не прикидатися, що він веде країну шляхом реформ", - зазначила вона.

Тимошенко також заявила, що, на її думку, парламентські вибори в Україні, призначені на 28 жовтня 2012 року, напевно будуть сфальсифіковані.

"Суди та виборчі комісії, провідні ЗМІ перебувають під контролем режиму, міліція та державні чиновники принижують людей", - наголосила вона.

Екс-прем'єр додала, що нині вона продумує способи "визволення України від диктатури", а також висловила побоювання, що країна може розколотися або втратити суверенітет.

"Але цей страх дає мені силу боротися", - зазначила вона.

Нагадаємо, в жовтні 2011 року Печерський районний суд Києва засудив Тимошенко до семи років позбавлення волі за перевищення влади під час укладання газових контрактів із Росією 2009 року. Нині екс-прем'єр відбуває покарання в Качанівській колонії Харкова.

29 серпня Вищий спеціалізований суд України відмовився задовольнити касацію захисту Тимошенко на вирок Печерського суду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram