ГоловнаПолітика

Янукович заявив, що денаціоналізація друкованих ЗМІ відбудеться відповідно до зобов'язань України перед ПАРЄ

Закон передбачатиме поетапне реформування державної та комунальної преси.

Янукович заявив, що денаціоналізація друкованих ЗМІ відбудеться відповідно до зобов'язань України перед ПАРЄ
Фото: www.president.gov.ua

Президент України Віктор Янукович заявив, що процес роздержавлення друкованих ЗМІ в Україні буде відбуватися відповідно до її зобов'язань перед Парламентською Асамблеєю Ради Європи.

Про це глава держави сказав під час виступу на відкритті 64-го Всесвітнього газетного конгресу і 19-го Всесвітнього форуму редакторів, повідомляє прес-служба президента.

"Відповідний закон передбачатиме поетапне реформування державної та комунальної преси на принципах добровільності, участі трудових колективів у визначенні долі видань, безкоштовної передачі майна таким колективам і збереження соціальних гарантій для журналістів реформованих видань", - сказав В. Янукович.

"Забезпечення економічної незалежності ЗМІ - це відповідальність не лише держави, але й власників і менеджерів медіа-компаній", - наголосив Президент.

Також Янукович зазначив, що сприяти у вирішенні цього питання можуть також учасники Конгресу як провідні гравці світового медіа-ринку.

Нагадаємо, з 2 по 5 вересня в Україні проходить 64-й Всесвітній газетний конгрес і 19-й Всесвітній форум редакторів.

Журналісти "Стоп цензурі!" провели акцію протесту під час виступу Президента Віктора Януковича на Всесвітньому газетному конгресі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram