ГоловнаПолітика

БЮТ обіцяє не ігнорувати засідань ВР

Кожем'якін попросив Литвина не включати на розгляд законопроектів від опозиції.

БЮТ обіцяє не ігнорувати засідань ВР
Фото: www.segodnya.ua

Фракція БЮТ у Верховній Раді має намір бути присутньою на пленарних засіданнях 11-ї сесії парламенту.

Про це на брифінгу сказав голова фракції Андрій Кожем'якін.

"Що стосується присутності, я думаю, що присутність опозиційної фракції має бути в залі для того, щоб у будь-якому випадку фіксувати те, що відбуватиметься в залі з боку більшості", - сказав він.

Окрім того, Кожем'якін зазначив, що фракція ініціює невключення до календарного плану 11-ї сесії своїх законопроектів у зв'язку з тим, що, за його словами, у них немає шансів на ухвалення.

"Виходячи з того, що впродовж всієї роботи Ради ініційовані нами законопроекти не знаходили підтримки парламенту, з близько 160 внесених законопроектів підтримано було тільки п'ять. У зв'язку з цим ми просимо не включати до порядку денного Ради жодного законопроекту, розробленого членами фракції", - сказав він.

Кожем'якін також наголосив, що депутати від БЮТ  братимуть участь в обговоренні інших законопроектів, висловлюватимуть свою позицію щодо них, проте не підтримуватимуть їх.

Голова Ради Володимир Литвин, своєю чергою, зазначив, що у зв'язку з цією заявою депутатам від БЮТ, які є авторами законопроектів, необхідно внести письмові звернення про відкликання власних проектів законів.

Нагадаємо, спікер Володимир Литвин заявив, що осінню сесію Верховної Ради повинні відкрити завтра без довгих вступних промов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram