ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Суд не побачив агітації в діях секретаря Чернівецької міськради

Суддя впевнений, що кандидат виконує свої прямі функції.

Суд не побачив агітації в діях секретаря Чернівецької міськради

Чернівецький окружний адміністративний суд 2 вересня визнав протиправною та скасував постанову окружної виборчої комісії по одномандатному виборчому округу №201 від 29 серпня, яка зобов'язувала кандидата в народні депутати Віталія Михайлишина (секретар Чернівецької міської ради, - ред.) утриматися від використання об'єктів і ресурсів Чернівецької міськради у своїй передвиборній агітації.

Про це повідомили в прес-службі "Опора" в Чернівецькій області.

Так, під час свого першого засідання 29 серпня ОВК одностайно визнала дії Михайлишина щодо окремих методів проведення ним передвиборної агітації такими, що не відповідають вимогам законодавства.

Таке рішення ОВК ухвалила за результатами розгляду скарги уповноваженої особи від партії ВО "Батьківщина" Олексія Каспрука.

Отже, Чернівецький окружний адмінсуд дійшов висновку, що "розміщення бігбордів із написом "Ласкаво просимо в комфортне місто Чернівці" й інших подібних бігбордів, вручення іменних соціальних проїзних квитків не є передвиборною агітацією, а є виконанням покладених на позивача повноважень секретаря Чернівецької міської ради, який виконує повноваження міського голови", - йдеться в повідомленні "Опори".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram