ГоловнаПолітика

Жванія підкуповував виборців, - суд

Факти підкупу передадуть у ЦВК.

Жванія підкуповував виборців, - суд

Одеський Апеляційний адміністративний суд встановив, що кандидат у депутати по мажоритарному округу №140 Давид Жванія підкуповував виборців.

Про це повідомив у п'ятницю на прес-конференції кандидат у депутати від Об'єднаної опозиції по тому самому округу Сергій Шумський.

За його словами, "під час передвиборної кампанії, а саме 24 серпня, Жванія, порушуючи виборче законодавство, "подарував" 275 комплектів шкільної форми Троїцькій загальноосвітній школі Біляївського району Одеської області".

Адвокат Шумського надала копію ухвали судової колегії від 30 серпня, в якій, зокрема, сказано: "Вважати встановленим факт порушення кандидатом в народні депутати по 140 виборчому округу Давидом Жванією п.13 ст. 74 Закону України "Про вибори народних депутатів України", що виражається в безкоштовному наданні 275 комплектів шкільної форми учням Троїцької загальноосвітньої школи 1-2 ступенів Біляївського району. Постанова суду оскарженню не підлягає".

За словами співорганізатора прес-конференції юриста Оксани Добровольської, "суд взяв до уваги надані позивачем докази у вигляді фото- та відеоматеріалів, на яких мажоритарник Жванія вручає дітям шкільну форму".

Вона додала, що зафіксовано і низку інших фактів непрямого підкупу виборців цим кандидатом в депутати ВР, а також порушення виборчого законодавства при проведенні агітаційної кампанії, які в п'ятницю розглядаються іншим одеським судом. Однак колегія суддів наразі не винесла постанови за іншим позовом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram