ГоловнаПолітика

ВАСУ готовий розглядати позов опозиції до Президента Януковича

До позову проти діючого Президента приєдналися майже 411 тисяч українців.

ВАСУ готовий розглядати позов опозиції до Президента Януковича
Фото: svoboda.ictv.ua

Вищий адміністративний суд України готовий розглядати позов опозиції до Президента Віктора Януковича.

Про це заявив голова ради Об'єднаної опозиції "Батьківщина" Арсеній Яценюк сьогодні під час прес-конференції у Дніпропетровську, повідомили в прес-службі ГО "Батьківщина".

За словами Яценюка, ВАСУ виніс постанову, відповідно до якої він готовий розглядати позов до Президента, який надіслала Об'єднана опозиція, якщо позивач додатково розшифрує, у чому полягають порушення Президентом Конституції та законів України.

"У зв'язку із цим Об'єднана опозиція вже підготувала 50-сторінковий додаток до позову проти Януковича: "Ми роз'яснимо ВАСУ, чому Президент Янукович повинен нести відповідальність і чому суд повинен винести рішення про неправомірність усіх дій Президента. Починаючи з підписання закону України про пенсійну реформу та Податкового кодексу і закінчуючи низкою кадрових призначень, які Янукович здійснює неконституційно", - зазначив він.

Також Яценюк наголосив, що в рамках акції "Україна проти Януковича" до судового позову проти чинного Президента приєдналися майже 411 тисяч українців.

"Ми далі будемо судитися з Януковичем, тому що наше завдання - щоб наступний парламент ухвалив рішення про імпічмент діючого Президента. І цей позов є першим етапом до застосування процедури імпічменту", - заявив Яценюк.

Нагадаємо, 16 липня Об'єднана опозиція розпочала збір підписів українців під судовим позовом до Януковича. 20 серпня позов подали у ВАСУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram