ГоловнаПолітика

ТВі просить європейських політиків про підтримку

На каналі заявляють, що влада хоче їх знищити.

ТВі просить європейських політиків про підтримку

Телеканал ТВі попросив громадян України, а також міжнародні громадські організації та європейських політиків про підтримку в боротьбі за свободу слова.

Про це йдеться у зверненні телеканалу до української громадськості, ПАРЄ, Європарламенту, ОБСЄ, місій спостереження за виборами, іноземних журналістів, посольств демократичних країн і міжнародних громадських організацій.

Як зазначили на каналі, від початку виборчої кампанії ТВі зазнав "безпрецедентного тиску, метою якого є знищення останнього не підконтрольного владі телеканалу".

"13 вересня в Окружному адміністративному суді міста Києва відбудеться слухання справи за позовом Державної податкової служби до телеканалу ТВi, у результаті канал можуть довести до банкрутства, а проти його керівника Миколи Княжицького знову можуть порушити кримінальну справу", - йдеться у зверненні.

Окрім того, як зазначили журналісти, починаючи з кінця липня цього року, напередодні виборів "Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення вимагає від кабельних операторів незаконно виключати сигнал ТВі". "Ми розуміємо, що більшість кабельних операторів діють під незаконним тиском української влади і під загрозою закриття", - вважають журналісти каналу.

"Ми потребуємо Вашої підтримки. Ми закликаємо Вас заявити українському Президентові Віктору Януковичу й іншим керівникам країни про неприпустимість репресій і знищення свободи слова, зокрема в передвиборний період", - йдеться у зверненні.

Нагадаємо, члени парламентського комітету зі свободи слова і інформації просять європейські інституції звернути увагу на ситуацію з телеканалом ТВі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram