ГоловнаПолітика

СБУ: дніпропетровські терористи писали лист в офісі б'ютівця

У відомстві розповіли про затримання двох поплічників.

СБУ: дніпропетровські терористи писали лист в офісі б'ютівця

СБУ заявляє, що серед обвинувачених у справі про теракти у Дніпропетровську, Харкові та Запоріжжі є політолог, який працював на члена БЮТ Михайла Соколова під час минулої виборчої кампанії.

Про це на брифінгу повідомив начальник Головного слідчого управління СБУ Іван Дерев'янко.

"Цей політолог працював під час виборчої кампанії народного депутата Соколова, який балотувався від Блоку Юлії Тимошенко, і слідчим отримані всі докази (їхнього зв'язку), навіть один з листів, який виготовлявся з метою вимагання коштів і який було виготовлено в офісі депутата Соколова в Дніпропетровську", - сказав він.

Дерев'янко зазначив, що серед затриманих - двоє чоловіків віком 34 і 35 років, один з яких є політологом, а другий - програмістом.

При цьому, за його словами, серед затриманих також два спільники, до функцій яких належав пошук спеціальних засобів зв'язку та відправлення поштової кореспонденції, контроль за спрацьовуванням закладених вибухових пристроїв і доповідь інформації про наслідки вибухів організаторам угруповання.

Водночас Дерев'янко наголосив, що обвинувачені діяли насамперед з корисливих мотивів, бажаючи отримати викуп від влади у розмірі 4,5 млн доларів, погрожуючи скоїти нові теракти. Водночас у своїх свідченнях обвинувачені говорили, що їх не влаштовує суспільно-політичний лад в Україні і так вони хотіли його змінити.

Дерев'янко також розповів, що обвинувачені були затримані після того, як зняли в банкоматі 24 тис. гривень, які їм відправили правоохоронці нібито як викуп, а насправді для того, щоб установити їхнє місце перебування.

Як повідомляло агентство, 27 квітня у центрі Дніпропетровська з невеликим проміжком у часі сталися чотири вибухи невідомих пристроїв.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram