ГоловнаПолітика

Німеччина пообіцяла захист Тимошенко

Німецька влада засмучена рішенням Вищого спецсуду у справі лідера опозиції.

Німеччина пообіцяла захист Тимошенко

Німеччина вважає, що рішення Вищого спецсуду у справі екс-прем'єрки Юлії Тимошенко віддаляє Україну від правової держави.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Посольства Німеччини в Україні.

"Підтвердження вироку про позбавлення волі строком на 7 років є ще одним кроком назад. Тим самим Україна ще більше віддаляється від правової держави", - зацитовано в повідомленні слова уповноваженого федерального уряду Німеччини з прав людини Маркуса Ленінга.

Він зазначив, що вироки Тимошенко й іншим опозиціонерам є політично мотивованими і свідчать про вибіркове правосуддя.

Згідно з повідомленням, Німеччина має намір далі виступати на захист екс-прем'єрки й інших опозиціонерів.

Ленінг також наголосив, що влада України повинна усунути прогалини в системі судочинства, забезпечити судові процеси на підставі норм правової держави, безперешкодну участь опозиціонерів у кампанії з виборів до Верховної Ради та чесне проведення виборів.

"Судові вироки проти опозиційних політиків уже зараз породжують суттєві сумніви в цьому", - додав Ленінг.

За його словами, Німеччина має намір уважно стежити за перебігом подій в Україні. Ленінг наголосив, що правова держава, незалежне судочинство, вільні та чесні вибори є вирішальними передумовами для подальшого наближення України до Європейського Союзу.

Нагадаємо, своє розчарування рішенням суду висловили США, Канада, Франція та Великобританія, а Швеція заявила, що вважає підтвердження вироку Тимошенко свідченням продовження владою України курсу репресій.

29 серпня Вищий спеціалізований суд із цивільних і кримінальних справ визнав законним вирок екс-прем'єрці Юлії Тимошенко в газовій справі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram