ГоловнаПолітика

Канада глибоко розчарована рішенням суду щодо Тимошенко

Прем'єр-міністр країни закликав український уряд зміцнити незалежність судової системи.

Канада глибоко розчарована рішенням суду щодо Тимошенко
Фото: EPA/UPG

Канада глибоко розчарована рішенням Вищого спецсуду у справі Юлії Тимошенко.

Про це заявив 29 серпня міністр закордонних справ Канади Джон Баїрд, повідомили сьогодні в Посольстві Канади в Україні.

"Канада глибоко розчарована рішенням Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ у справі Юлії Тимошенко, який залишив вирок чинним. Судові слухання, які проводилися таким чином, викликають серйозну стурбованість щодо зобов'язань України дотримуватися міжнародних норм щодо справедливого, прозорого і належного процесу", - підкреслив канадський міністр.

Він вважає, що "як і попередні, очевидно політично мотивовані судові процеси, це рішення є частиною тривожної тенденції, яка руйнує інститути, від яких залежить мирне, процвітаюче та демократичне суспільство".

Баїрд закликав український уряд зміцнити незалежність судової системи.

"Легітимна і активна опозиція є важливою частиною сильної і ефективної демократії. Канада підтримує народ України на шляху розвитку нації, яка ґрунтується на цінностях свободи, демократії, прав людини і верховенства права", - підкреслив міністр.

Нагадаємо, Швеція заявила, що рішення щодо касації Тимошенко свідчить про продовження владою України репресій.

Пізніше Парламентська асамблея Ради Європи закликала Президента Віктора Януковича втрутитися в ситуацію з ув'язненням Тимошенко, а Європейський Союз висловив жаль щодо неможливості участі екс-прем'єра і колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка у виборах Верховної ради.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram