ГоловнаПолітика

Конфіскатори описали все майно Луценка

Описані речі були ретельно сфотографовані.

Конфіскатори описали все майно Луценка

У трикімнатній квартирі екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка на Старонаводницькій вулиці в Києві конфіскатори описали майно, яке, згідно з вироком Печерського суду, підлягає конфіскації в дохід держави.

Про це журналістам розповіли в штабі Луценка, повідомляє "Газета Київська".

"У минулий четвер додому до екс-міністра заходили співробітник виконавчої служби з колегою з служби реалізації конфіскату і в присутності понятих провели опис", - розповіли соратники екс-міністра.

"Вдома була дружина, старший син Сашко і адвокат Оксана Дитинко. У список конфіскату потрапили вся меблі: ліжка подружжя та двох синів, кілька шаф, тумбочки, стінка, люстри у всіх кімнатах, шкіряний диван, кілька столів, крісла, стільці та різні статуетки, що не мають особливої цінності, - зазначили в штабі. - Також описали всі кухонні меблі з вбудованою технікою, всі табуретки, кілька телевізорів і програвач CD-дисків. Під конфіскацію потрапили також всі картини, хоча, за словами Ірини Луценко, їм красна ціна - пара сотень гривень".

В оточенні екс-міністра зазначили, що не стали описувати тільки репродукцію картини Рєпіна "Запорожці пишуть листа турецькому султану". І то виключно через те, що там замість осіб писаря і козаків зображені Луценко і його соратники.

Найдорожче, що потрапило в "чорний список", - колишня у вживанні побутова техніка, кілька вовняних килимів і пара золотих ланцюжків Ірини Луценко.

З комп'ютерної техніки дружина політика підготувала для конфіскаторів тільки старий ноутбук, який неодноразово побував у ремонті. Сім'я стверджує, що інших комп'ютерів у них ніколи не було.

"Навіть марку бойлера у ванній акуратно зазначили. Всі описані речі були ретельно сфотографовані, щоб сім'я нічого не підмінила", - зазначили в штабі. З техніки пощадили тільки електрочайник.

До речі, згідно з офіційними даними, в екс-міністра є тільки радянський внесок - 157 руб., і п'ята частина квартири в Рівному.

"Ми зараз готуємо позов до виконавчої служби, щоб оскаржити список, складений конфіскаторами, - заявив Ігор Фомін, адвокат колишнього міністра. - У вироку суду написано, що підлягає конфіскації майно Юрія Луценка, а не його сім'ї. А більшість предметів, які описали, нажиті спільно в шлюбі".

Нагадаємо, 17 серпня екс-главу МВС Юрія Луценка було засуджено до двох років обмеження волі за обвинуваченням у службовій недбалості при організації стеження під час розслідування справи про отруєння екс-президента Віктора Ющенка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram