ГоловнаПолітика

"Свобода" оскаржила в суді рішення ЦВК

У партії хочуть бачити своїх представників в окружкомах.

"Свобода" оскаржила в суді рішення ЦВК
Фото: http://transkarpatia.net

ВО "Свобода" звернулося з позовом у Київський апеляційний адмінсуд, вимагаючи визнати нечинною постанову Центрвиборчкому, згідно з якою представники цієї партії не потрапили до складу окружних виборчих комісій.

Про це повідомили в прес-службі ВО "Свобода".

У позові зазначено, що постанова ЦВК №604 від 26 серпня 2012 року ухвалена всупереч Закону "Про вибори народних депутатів України". Зокрема, не було визначено кількість кандидатур, поданих політичними партіями-суб'єктами виборчого процесу до складу кожної окружної виборчої комісії, і, відповідно, не визначено необхідність проводити жеребкування для визначення складу відповідної окружної виборчої комісії.

Окрім того, ВО "Свобода" вказує, що жеребкування для визначення черговості партій, які подали кандидатури до складу окружних виборчих комісій, провели одночасно для складу всіх окружних виборчих комісій, не було жеребкування для визначення складу кожної окружної виборчої комісії окремо.

Нагадаємо, Центрвиборчком провів жеребкування, щоб визначити склад окружних виборчих комісій (ОВК) на виборах Верховної Ради. Згідно з результатами, представники партій "Свобода" та "УДАР" не потрапили до складу комісій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram