ГоловнаПолітика

Міліція стверджує, що випадково вилучила комп'ютер видання "Главное"

Міліція готова дозволити редакції доступ до віддалених комп'ютерів.

Міліція стверджує, що випадково вилучила комп'ютер видання "Главное"
Фото: glavnoe.ua

Харківська міліція готова дозволити редакції видання "Главное" доступ до віддалених комп'ютерів, якщо буде підтверджена їх приналежність виданню.

Про це йдеться в повідомленні Головного управління МВС України в Харківській області.

У повідомленні наголошується, що слідчі дії, які проводилися співробітниками міліції 28 серпня, що стосуються розслідування кримінальної справи, порушеної проти посадових осіб банку "Базис", і не мають відношення до діяльності видання "Главное".

"Безпосередньо з офісу газети "Главное", який знаходиться в одному приміщенні з об'єктом кримінальної справи, ні комп'ютер, сервер або паперів не вилучалося. Втім, керівництво вказаного ЗМІ звернулося з усною заявою до слідчого управління і повідомило, що в підвальному приміщенні, з якого вилучалося техніка, знаходився комп'ютер, на якому зберігалися матеріали газети", - йдеться в повідомленні.

"Після надання документів, що підтверджують цей факт, редакції буде надана можливість скопіювати інформацію, необхідну для безперебійної роботи видання", - заявляють у міліції.

Нагадаємо, Центр медіа-технологій, який видає газету "Главное", заявив про вилучення співробітниками міліції сервера газети 28 серпня під час обшуку в будинку на вулиці Сумській, 88 у Харкові.

У цьому самому будинку знаходяться офіси банку "Базис", компанії "Інвестор" та інтернет-огляду "Главное", які пов'язують з екс-губернатором Харківщини Арсеном Аваковим.

Головне управління МВС в області 22 серпня порушило справу проти посадових осіб банку "Базис", а також декількох фізичних осіб за підозрою у виведенні в офшори коштів банку 2010-2011 років за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені в особливо великих розмірах або організованою групою).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram