ГоловнаПолітика

Великобританія розчарована рішенням суду у справі Тимошенко

У відомстві кажуть, що вибіркове правосуддя гальмує переговори з ЄС.

Великобританія розчарована рішенням суду у справі Тимошенко
Фото: tsn.ua

Великобританія розчарована рішенням Вищого спецсуду у справі колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства закордонних справ Великобританії.

"Я розчарований тим, що остаточне оскарження Юлії Тимошенко її вироку, винесеного в жовтні 2011 року, було відхилено Вищим спеціалізованим судом України з цивільних та кримінальних справ", - цитується в повідомленні заява міністра у справах Європи МЗС Великобританії Девіда Лідінгтона.

Ми переконані, що сьогодні оголошувалося не рішення цього суду - це оголошувалося рішення Віктора Януковича - тримати Юлію Тимошенко, свого основного політичного опонента, у в\'язниці скільки це буде можливо, без будь-яких доказів, без жодних пояснень, без будь-якого сенсу, взагалі без нічого.

— Сергій Власенко, адвокат Юлії Тимошенко

Він нагадав, що Великобританія неодноразово звертала увагу на стурбованість експертів способом проведення судових процесів над Тимошенко та іншими представниками опозиції.

Лідінгтон наголосив, що Великобританія продовжує наполягати на необхідності Україні виключити вибіркове правосуддя і забезпечити участь лідерів опозиції у виборах Верховної Ради.

За його словами, Україна і Європейський Союз не зможуть досягти прогресу в переговорах щодо угоди про асоціацію без чітких доказів прихильності країни принципам демократії і верховенства закону.

Нагадаємо, Вищий спеціалізований суд з цивільних і кримінальних справ визнав законним вирок екс-прем'єру Юлії Тимошенко у газовій справі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram