ГоловнаПолітика

Вищий спецсуд визнав законним вирок Тимошенко (Оновлено)

Прихильники екс-прем'єра зустріли рішення суду криками "Ганьба!".

Вищий спецсуд визнав законним вирок Тимошенко (Оновлено)
Фото: byut.com.ua

Вищий спеціалізований суд з цивільних і кримінальних справ визнав законним вирок екс-прем'єру Юлії Тимошенко у газовій справі.

Як наголошується в ухвалі суду, колегія суддів Вищого спецсуду дійшла висновку, що суд першої інстанції докладно виніс вирок, вивчивши докази, які були ретельно перевірені апеляційним судом. Тому Вищий спецсуд дійшов висновку, що судді апеляційного суду та суду першої інстанції виносили рішення обґрунтовано.

Вищий спецсуд у своєму рішенні зазначив, що до його компетенції не належить перевірка обставин щодо однобічності та неповноти досудового і судового слідства та невідповідності висновків суду фактичним обставинам справи, про що йде мова в скарзі захисника Тимошенко.

Вищий спецсуд зазначає, що доводи захисту Тимошенко про відсутність в її діях складу злочину безпідставні.

У рішенні суду йдеться, що, перевіривши судові рішення та матеріали справи, колегія суддів дійшла висновку, що рішення суддів першої та апеляційної інстанції є законними та обґрунтованими.

"У задоволенні скарги відмовити", - оголосив рішення колегії суддя.

Суд оголошував своє рішення в присутності екс-президента Польщі Олександра Кваснєвського і колишнього президента Європарламенту Пета Кокса, уповноважених Європарламентом відстежувати судові процеси над Юлією Тимошенко.

Присутні в залі судового засідання депутати Верховної ради України зустріли оголошене рішення криками "Ганьба!".

Нагадаємо, Тимошенко в жовтні 2011 року була засуджена до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень при підписанні газових контрактів з Росією 2009 року. З кінця грудня 2011 року вона відбуває термін у Качанівській колонії в Харкові. З 9 травня через погіршення здоров'я Тимошенко перебуває на лікуванні в лікарні "Укрзалізниці" в Харкові.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram