ГоловнаПолітика

Данилишин має намір йти в Президенти

Екс-міністр розповів про своє перебування "на чужині".

Данилишин має намір йти в Президенти

Екс-міністр економіки Богдан Данилишин має намір взяти участь у виборах Президента України в 2015 році.

Про це він сказав в інтерв'ю виданню "Известия в Украине".

"У цих парламентських виборах я брати участі не зможу. Чинний закон про вибори народних депутатів не дозволяє мені цього зробити. Але буду готуватися до президентських", - сказав він.

Данилишин зазначив, що у нього вже є команда і передвиборна програма.

"За роки вимушеного перебування "на чужині" я почав зовсім по-новому дивитися на життя. Кожен день знайомлюсь з працями провідних світових політиків і вчених, вивчаю подробиці економічного розвитку багатьох країн, консультуюся з провідними політиками та громадськими діячами світу", - додав він .

"Сьогоднішня Україна - зовсім інша країна, ніж та, яку я залишив 2010 року. Коли дивишся на все, що діється, з боку, очевидно, що народ вже ситий по горло нинішніми політиками і партіями. Потрібна кардинальна зміна політичної еліти", - додав він.

Нагадаємо, в серпні 2010 року Генпрокуратура порушила кримінальну справу за фактом нанесення Данилишиним збитків державі на 4,5 млн гривень при схваленні застосування аеропортом "Бориспіль" (Київська область) процедури держзакупівель в одного учасника.

У жовтні 2010 року його було затримано Інтерполом в Чехії і заарештовано, після чого Генпрокуратура розпочала процедуру його екстрадиції в Україну. У січні 2011 року Чехія вирішила надати Данилишину політичний притулок.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram