ГоловнаПолітика

Об'єднання українців Росії не згідне з рішенням Верховного суду РФ

Члени організації мають намір відстоювати право на існування.

Об'єднання українців Росії не згідне з рішенням Верховного суду РФ
Фото: ukrros.info

Об'єднання українців Росії має намір оскаржити рішення Апеляційної колегії Верховного суду Росії про законність ліквідації цієї організації.

Про це на брифінгу повідомив прес-секретар МЗС Олександр Дикусаров.

"(Голова ліквідованого об'єднання Тарас) Дудко підтвердив намір звернутися в президію Верховного суду Російської Федерації з метою оскарження рішення про ліквідацію організації", - повідомив він.

За його словами, Апеляційна колегія Верховного суду Росії підтвердила законність ліквідації організації у зв'язку з порушенням закону про громадські об'єднання Росії.

Дикусаров також повідомив, що раніше, 26 травня, в Москві (Росія) відбувся з'їзд української діаспори, на якому делегати ухвалили рішення про створення Всеросійської громадської організації "Український конгрес Росії".

Нагадаємо, 18 травня Верховний суд Росії ухвалив рішення про ліквідацію Об'єднання українців Росії та виключення його з Єдиного державного реєстру юридичних осіб.

Після цього МЗС України поширило заяву, в якій було зазначено, що рішення Верховного суду РФ свідчить про упереджене ставлення в Росії до діяльності української діаспори.

9 квітня Міністерство юстиції Росії зареєструвало нову Федеральну національно-культурну автономію "Українці Росії", на установчий з'їзд якої не пустили українських журналістів, а українська діаспора заявляла, що нова організація створюється без її відома.

23 серпня Апеляційна колегія Верховного суду Росії підтвердила законність ліквідації Об'єднання українців Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram