ГоловнаПолітика

У Табачника задоволені анонсованою Росією допомогою

У міністерстві визнали, питання "мовного закону" сьогодні загострилося.

У Табачника задоволені анонсованою Росією допомогою

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України всіляко вітає активну учась Росії в реалізації положень мовного закону.

Про це в приміщенні представництва Росспівробітництва в Україні заявив заступник міністра освіти України Борис Жебровський.

"Оскільки ми на території Російського посольства, то буду говорити російською мовою, будемо на території китайського - будемо російською, все одно російською мовою, тому що всі ми її знаємо, слава Богу", - заявив Жебровський.

Говорячи про ухвалення мовного закону в Україні, Жебровський сказав, що сьогодні це питання загострилося.

"Яка ж буде практична реакція міністерства, на місцях на цей закон. Нормальна, ми самі законослухняні в цій країні", - заявив він. Водночас він відзначив, що під кожен закон потрібні ще підзаконні акти, відомчі інструкції і тощо.

Він заявив, що всі школи в Україні - українські, є тільки різні мови навчання. За його словами, державна мова в Україні одна - українська, все інше плюс до неї.

"Якщо якась країна, якийсь уряд, якесь міністерство зацікавлене, щоб мова його країни у нас на території розвивалася, воно відповідно і буде робити, і ми не те, щоб не будемо перешкоджати, ми будемо всіляко вітати", - сказав Жебровський.

"І в цьому відношенні наші російські колеги показують приклад не просто розмов, а приклад дуже конкретний: ось семінар, ось книги, ось якісь методичні матеріали. Як можна проти цього виступати? Якщо завтра будь-яка інша країна захоче допомагати дітям вивчати мову - ми "за", - підсумував заступник міністра.

Нагадаємо, посол Росії в Україні Михайло Зурабов сьогодні заявив, що Росія готова активно допомагати Україні в реалізації закону про державну мовну політику в сфері освіти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram