ГоловнаПолітика

Азаров назвав створення кандидатів-двійників брудною технологією

Прем'єр запевняє, що ПР не вдається до такого методу.

Азаров назвав створення кандидатів-двійників брудною технологією
Фото: Стоп-кадр с олнайн-трансляции

Прем'єр-міністр Микола Азаров вважає практику реєстрації кандидатів-двійників у мажоритарних округах на парламентських виборах брудною політичною технологією.

Про це він сказав журналістам у Броварах Київської області.

"Я ставлюся негативно (до такої політтехнології)", - заявив Азаров.

Водночас він зазначив, що виборче законодавство України не може заборонити жодному громадянину країни подати документи і зареєструватися на виборах.

"Але коли з'являється кілька кандидатів у депутати з однаковими прізвищами, іменами та по батькові, то, на мій погляд, це абсолютно брудна технологія, яка покликана обдурити наших людей і зіграти на тому, що в довгому списку кандидатів (виборці), можливо, переплутають прізвище кандидатів", - продовжив Азаров.

Також прем'єр, який є також лідером Партії регіонів, заявив, що його партія до такої технології не вдається.

"Я абсолютно з усією відповідальністю заявляю, що Партія регіонів, яку я маю честь представляти, ніколи ніякими брудними технологіями не користувалася і не буде користуватися", - запевнив Азаров.

Нагадаємо, в Об'єднаній опозиції заявили, що влада запустила нову технологію фальсифікації виборов, суть якої полягає в тому, щоб не допустити представників опозиції в окружні виборчі комісії.

"Суть технології полягає у створенні якихось "двійників" кандидатів у комісію від Об'єднаної опозиції "Батьківщина". Від імені людей, яких попередньо узгоджено партією, невідомі паралельно пишуть заяви про бажання нібито представляти іншу політичну силу", - пояснив член БЮТ Сергій Подгорний.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram